Heembouw realiseert twee nieuwe logistieke warehouses voor Delta Development op Rotterdam Logistics Park

Op bedrijventerrein Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis, is Heembouw in opdracht van Delta Development gestart met de realisatie van de twee laatste van de in totaal vier warehouses die samen Rotterdam Logistics Park vormen. Het betreft RLP A en D, samen goed voor 52.000 m2 hoogwaardige logistiek vastgoed. Eerder realiseerde Heembouw al RLP B en C, die inmiddels in gebruik zijn genomen door VDH Warehousing & Logistics en Top Group International.

Rotterdam Logistics Park is een ontwikkeling van Delta Development, naar een ontwerp van Quadrant 4. De vier hoogwaardige, flexibele distributiecentra met mezzanines en kantorenruimtes, zijn toekomstbestendig en ontwikkeld met een sterke focus op duurzaamheid. Door de toepassing van zonnepanelen, het gebruik van gezonde en groene materialen en de nadruk op CO₂ reductie, speelt Delta Development in op de groeiende vraag naar modern en toekomst vast logistiek vastgoed.
Heembouw levert RLP A eind december 2025 op; in februari 2026 volgt de oplevering van RLP D. Jll en Industrial Real Estate Partners zijn als makelaars betrokken bij de huurmogelijkheden van dit project. .
Alle warehouses worden naar verwachting gecertificeerd met een BREEAM Excellent certificaat. Voor RLP A en D zijn gedetailleerde berekeningen door WiseBrick uitgevoerd op basis van Europese normen (voor Definitief Ontwerp) waarbij zowel de operational carbon als ook de embodied carbon zijn meegenomen. De volledige materiaalimpact, inclusief die van het terrein en het opgegeven aantal zonnepanelen, is dankzij deze integrale benadering in kaart gebracht.
Uit de resultaten voor embodied carbon blijkt dat RLP-A met 230 kg CO2e/m² voldoet aan de meest recente DGBC “Paris Proof” norm van 240 kg CO2e/m², terwijl RLP-D daar met 244 kg CO2e/m² net iets boven zit. Door bewustere keuzes te maken in ontwerp, materialen en productselectie, kan ook RLP-D dit doel tijdens de bouwfase alsnog behalen. Beide locaties presteren hiermee aanzienlijk beter dan het gemiddelde van 380 kg CO2e/m² binnen de sector.