Home

Als Ontwerpende Bouwer heeft Heembouw PF Concept ondersteund met een strategisch huisvestingstraject, gericht op het vinden van de ideale locatie voor het hoofdkantoor. Uit workshops en data-analyses bleek dat Leiden de beste keuze was. Vervolgens zijn de onderhandelingen met verhuurder Merin gestart.

“Onze visie voor het nieuwe kantoor is een dynamische omgeving te creëren met een inspirerende uitstraling en internationale flair. Ons kantoor zal een plek zijn waar medewerkers goed kunnen samenwerken in een motiverende omgeving die het onderlinge contact, het werkgeluk en de productiviteit stimuleert.  Met het Centraal Station van Leiden op 5 minuten loopafstand van ons nieuwe kantoor verwachten we ook veel voordeel te behalen bij het behouden en aantrekken van ons personeel. Tevens biedt de locatie van ons nieuwe kantoor de perfecte gelegenheid onze medewerkers te stimuleren zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, wat goed past bij onze duurzaamheidsstrategie. Dankzij het volledige traject – van het vinden van een geschikte kantoorlocatie tot de onderhandelingen en de realisatie van het interieur – in handen van Heembouw te leggen, konden wij ons volledig focusen op onze core business. Nu zijn we klaar voor de volgende stap: een inspirerend en toekomstbestendig kantoor in Leiden.”

Ralf Oster,  CEO PF Concept

Toekomstbestendig

Het gezamenlijke doel was het vinden van een aantrekkelijk en toekomstbestendig kantoorpand. Heembouw leverde hierbij niet alleen onderhandelingsondersteuning, maar bracht ook haar bouwkundige en architectonische expertise in bij de beoordeling van het gebouw. Na het bereiken van een huurovereenkomst, gaan PF Concept en Heembouw Architecten verder met de ontwikkeling van een innovatief workplace-concept.

In Q1 2025 zullen vier verdiepingen in Schutterspoort worden voorzien van een nieuwe, op maat gemaakte fit-out. Het doel is een betekenisvolle, gezonde en inspirerende werkplek te creëren voor de medewerkers van PF Concept.

"Bij Merin creëren we kantoren waar mensen gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn. Samen met PF Concept en Heembouw hebben we een geweldig resultaat neergezet. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een inspirerende en toekomstgerichte werkomgeving."

Stefan Kamphuis, Merin

Bij deze transactie werd Merin, de verhuurder, geadviseerd door Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij in samenwerking met Colliers.